HBcentrum Fryslân

Het bij mogen dragen aan het geluk van kinderen door een stukje mee te mogen lopen op de route naar volwassen worden is een enorm voorrecht. Helaas merkte ik dat er steeds meer kinderen vastlopen. “Ze kunnen het wel, maar laten het niet zien.” En meer van deze opmerkingen, maakten dat ik verder ging zoeken. Dyslexie en leerachterstanden, daar wist ik alles van, maar de aandacht voor het intelligente kind was er weinig tot niet.

Tijdens deze missie binnen de scholen, om er werkelijk voor alle kinderen en jongeren te zijn die vastlopen, kwam ik in contact met HBcentrum. Sinds 2021 mag ik mijzelf HB-professional noemen. Om een groep uitvallers in het onderwijs te kunnen helpen, maar ook een plek te creëren waar kinderen hun peers kunnen ontmoeten, startte ik in oktober HBcentrum Fryslan. Een plek waar je jezelf mag en kunt zijn, een plek waar je je fijn voelt en gezien wordt.

Een perfecte combinatie, HB-professional en ervaring in het onderwijs. Ieder kind heeft recht om gezien te worden en het onderwijs te krijgen waarin het kind zich gehoord en gezien voelt. Jij doet ertoe, jij mag er zijn, jij hebt talent, jij bent goed zoals je bent.

 

Planning schooljaar 2021 / 2022 Dag Tijd
HBplus Dagbesteding (EXTRA) Woensdag 8.30 tot 14.30 uur
HBplus Dagbesteding (EXTRA) Donderdag 8.30 tot 14.30 uur
HBkids Donderdag 14.45 tot 16.45 uur
Individuele coaching In overleg In overleg

HBkids groepen en HBplus dagbesteding in Fryslân


Losse HBkids groep

Bij HBcentrum in Itens zijn er ieder schooljaar HBkids en HBplus groepen met elk 30 bijeenkomsten (zie onze planning hierboven).

Lees wat een HBkids groep of een HBplus groep precies inhoudt of kom langs tijdens een inloopochtend.

Meer lezen:

Er worden ook losse HBkids groepen georganiseerd, bijvoorbeeld om HBkids eens te proberen, gewoon voor de leuke activiteiten of om eens een vriendje/vriendinnetje of broertje/zusje mee te kunnen nemen. Tijdens iedere losse groep zal er een leuke, uitdagende workshop centraal staan. Max 6 kinderen per keer.